Search
  • Linn Wold

En fot i kaos og nederlag, den andre i lykkerus og seier

Updated: Jun 29, 2020

Den siste tida har jeg stått med en fot i kaos og nederlag, og en annen i lykkerus og seier. Korona kom hardt, uventa og brutalt på oss alle. Vi hadde ingen aning om hvordan ting skulle gå.Linn Wold AS og Skrå AS gikk begge to i møte med korona uten helt og vite hva konsekvensene av et nedstengt samfunn ville bli. Det skulle vise seg å bli to helt forskjellige utfall for disse firmaene. Til tross for at det så og si har vært de samme kreftene som har holdt begge to i gang.


Konkurs

Skrå måtte melde oppbud i midten av mai. Etter et halvt år med positive tall kom Covid-19 og slo oss hardt i fleisen, oppdragene uteble, og på toppen av det hele gikk det en printer dundas som ville koste flere månedsbudsjett og fikse. Banken kunne ikke hjelpe oss, og statens tiltak ville ikke være betydelig hjelp. Leasingavtaler løp, og ikke minst gjeld og andre kostnader. For et firma som lever fra måned til måned så det mørkt ut.


Med tunge hjerter og med det som skulle bli betydelige personlige økonomiske konsekvenser, meldte vi oppbud.


Et friskt pust i en sulteforet by

En liten faen i meg, som var overbevist om at Skrås bidrag til kunst, kreativitet og design i Elverum ikke bare kunne fordufte, begynte å lete etter løsninger når det var som mørkest. Ved god hjelp fra folk rundt meg fant vi ut at dette på ingen måte trengte å være enden på visa for Skrå. Skrå 2.0 ble til, og er nå en del av Linn Wold AS. De tre ansatte på Skrå har blitt med over. Vi er nå en storfamilie på 8 samlet under ett og samme tak og firma, noe som også har bidratt til at kompetanse- og latternivået har flydd i taket.


Om det er en stor risiko? Selvfølgelig. Om jeg har litt hetta for at alt skal gå dundas? Helt klart. Men samtidig så hadde jeg ikke gjort dette om ikke jeg, vi og de rundt har stor tro på at dette er den veien vi nå skal gå.

Korona og karantene = suksess

Og som en sterk motpol til den trasige situasjonen Skrå befant seg i, skulle april og mai måned vise seg og bli en eneste stor opptur for LW AS. Med nordmenn som har kjedet seg med karantene og hjemmetid, fløy nettbutikksalget i taket.


Og samtidig går samfunnet mer og mer tilbake til normalen. Juni måned har vært generalprøven i om Skrå og LW som en felles «smeltedigel» har noe i byen og gjøre, og hittil ser fremtiden meget lys ut.


Mange har, og vi håper at mange fler finner veien til oss og hva vi leverer. Om det er for å kjøpe min kunst, trykke opp din egen kunst eller få hjelp til å promotere deg selv og din bedrift. Storformatprinting, digital design, profilering og synlighet kan våre dyktige grafiske designere hjelpe deg med. Ønsker du å starte egen nettbutikk eller trenger bistand i forhold til sosiale medier, så bistår vi der også.


Vi står i en unik posisjon ved å kunne levere alle disse tjenestene samtidig som vi bruker oss selv og vårt daglige arbeid med nettbutikk, markedsføring, sosiale medier og branding som den største kunden i vår portefølje. Hands on erfaring er uvurderlig og noe du også kan dra nytte av.

Per dags dato finner du oss alle sammen i Linn Wold showrom i Gamle Trysilveg, men fra og med august vil vi være på plass i St Olavs Gate 10 i Elverum.


Nyskjerrig på hvem alle er og hva vi gjør? Ta en titt under da vel.Jens

Om du har null eller tusen tanker og ideer så kan han hjelpe deg å få det visuelle på plass. En erfaren designer både for print og digitalt. Kombinert med kodeferdigheter og erfaring fra flere verdenshjørner gjør dette han til en komplett samarbeidspartner for ditt prosjekt.

Anita

Med lang erfaring innen gründervirksomhet og grafisk design har Anita en kompetanse og en portefølje andre designere sikler etter. Hun fungerer som en avdelingsleder for Skrå 2.0. Hennes sterke sider er strategi, fremdrift, innhold, og ikke minst utforming. Illustrasjon er hun rå på også! Noe mer enn det trenger man ikke for at ditt prosjekt skal bli en suksess.
Charlotte

Søtpoteten vår som fungerer som en uvurderlig koordinator i vår ellers så kaotiske hverdag. Den du møter på kundeservice i Skrå 2.0 og den som har styringa på print av kunst, storformat og trykk generelt. Hun elsker folk og folk elsker henne, så stopp henne gjerne om du trenger hjelp til noe.Christin

Christin er LW AS sin "skjulte" maskin. Kjøper du print av oss, er det hun som sørger for at det kommer trygt frem. Hun holder koll på forhandlere, nettbutikken og alt annet som holder maskineriet i gang. Hun er også en kreativ bidragsyter både i LW og Skrå 2.0. Med lang erfaring som butikksjef og egen franchise tenker hun på alle aspekter ved det å drive business.
Brittany

Brittany har med seg en heftig portefølje fra Australia. Med solid erfaring fra byrå innen grafisk design, webutvikling og digital design generelt, er hun et sterkt bidrag til gruppa. Hun jobber hovedsaklig med markedsføringsmateriell og nettbutikken til LW, men brukes også på prosjekter i Skrå 2.0 hva gjelder webutvikling og lignende.
Grete

Grete sees ikke så ofte på kontoret, men som like fullt for det fungerer som en uvurderlig regnskapsmedarbeider fra sitt hjemmekontor. I en bedrift full av kreativt kaos er det greit å ha noen som vet å dra oss litt ned på jorda.


Hanna

Hanna er partner i LW AS og har vært med på eventyret fra start. Hanna er markedssjef og har kontroll på alt hva gjelder markedsføring ved betalt annonsering, google analytics, google ads og lignende. Merkevarebygging og branding generelt er hennes sterke side, og noe hun også kan hjelpe kunder av Skrå 2.0 med.


Akkurat nå er hun i mammapermisjon.


Linn

Jeg er eier av bedriften og mennesket bak kunsten som kan kjøpes i vår nettbutikk. Jeg har flere års erfaring som grafisk designer, illustratør og også nå som gründer. Mine oppgaver er å holde den daglige driften og alt det innebærer, lage kunst som folk vil kjøpe, utforme markedsmateriell i samarbeid med Britt, holde sosiale medier oppdatert med innhold, og ikke minst bistå Skrå 2.0 i kreative prosesser.


Trenger du hjelp til design, print eller profilering kan du kontakte Skrå på post@skraa.no


Har du spørsmål rundt våre kunstprint eller nettbutikken kan du

kontakte oss på post@linnwold.no959 views0 comments

Recent Posts

See All