Search
  • Linn Wold

"Feriekontor" på Koh Lanta

Det finnes ikke noe bedre enn å ta med familien og hjemmekontoret bort et par uker for å komme unna mørket og kulda i Norge. Denne gangen gikk turen til Koh Lanta i Thailand. En nydelig liten øy hvor det autentiske Thailand fortsatt er godt bevart.


Vi leide en villa på Malee Beach, som ligger rett ved Long Beach. Villaen hadde direkte tilgang til havet og en helt nydelig privat og stor hage med nytt basseng. Bassenget hadde også en egen avgrenset barnedel, som gjorde at mini stort sett var å finne i bassenget.

Denne villaen er eid av nordmenn og leies ut via et svensk utleiebyrå ved navn Jojo Lanta Rental. Vi ble plukket opp på flyplassen i Krabi av en sjåfør koblet til utleiebyrået og kjørte ca 1,5 time til øya Koh Lanta. Med direkteflyvning med Norwegian, halvveis på natterstid, var dette en reise som passet midt i blinken for en treåring på langtur.


På Koh Lanta finner du ingen bananbåter eller andre vannsportsaktiviter på strendene. Her er det også langt mellom personene på stranda, og du får følelsen av å være for deg selv. Selve øya er generelt veldig tilbakelent, og passer godt for barnefamilier som er ute etter en rolig ferie.

Jeg drar selvfølgelig ingen steder uten å benytte sjansen til å jobbe litt. Mens Black Friday (eller Weekend i vårt tilfelle) herjet i Norge, benyttet jeg anledningen til å få noen bilder av plakater i et litt annet miljø enn det vi pleier. Her har dere noen bilder av villaen innvendig, stylet med noen av våre litt mere tropiske bilder. Badet er illustrert med plakaten "Fly" i 70x100cm på vegg.

Det ene badet i villaen har en ekslusiv touch med nedsenket badekar og vinduer fra gulv til tak som kan åpnes.

Stueområdet med den tropiske bestselgeren vår "Sjana" i 70x100cm.

Villaen har fire soverom, så her er det god plass til to familier om man vil. Bilde "Anna" på veggen, henger igjen som en gave til eierne som takk for oppholdet.

Villaen vår lå rett på stranden hvor vi blant annet hadde gåavstand til mange restauranter og barer. Long Beach er kjent for å være en av Koh Lanta's vakreste strender, med langgrunn sandstrand så langt øyet kan se.

Villaen lå inne på en resort, men det er 100 meter å gå ut til "hovedgata" hvor restauranter, markeder, barer og blant annet 7eleven ligger. En kort Tuktuktur unna ligger også metropolbyen Baan Saladan, hvor du finner enda større utvalg og mer folkeliv. Føler du ikke for å gå noe sted kan du ringe lunsjen eller middagen hjem og få den levert på døra kostnadsfritt fra en av naborestaurantene. Og klesvasken den trenger du heller ikke tenke på. Den plukkes opp utenfor villaen når du føler det er på tide å vaske klær. Tips taes selvfølgelig godt imot. Vi fant fort ut at å spise ute eller bestille mat var mye rimeligere enn å kjøpe inn og lage mat selv. Så vi brukte kjøkkenet én gang.

Solnedgangene på Koh Lanta er virkelig noe helt spesielt. Hver ettermiddag satt vi ute i hagen og beundret den ene unike solnedgangen etter den andre. Kort oppsummert er Koh Lanta et sted jeg gjerne drar tilbake til. Og om du noen gang skulle vurdere å dra til Koh Lanta, så vil jeg varmt anbefale Jojolarentals. Villaen vi leide kan du se her.


*Dette innlegget inneholder reklame for Jojo Lanta Rentals.


465 views