Search
  • Linn Wold

2019 - du har vært rå!

Vi snakker snart år 2020, og jeg kan fortsatt ikke skjønne hvor 2019 ble av.

Tida har gått så altfor fort, men samtidig har 2019 bydd på så utrolig mye.


2019 har vært året hvor jeg har skjønt at vi har skapt en merkevare som mange har fått et forhold til. At vi når ut til såpass mange som vi gjør er litt over min fatteevne. At ting jeg lager på hjemmekontoret (helst i pysjbukse), blir til produkter tusenvis av folk henger opp på sin vegg? Hvem hadde trodd…


Tut og kjør

2019 har også vært året med voksesmerter.


Bare ti dager ut i 2019 ble vi tre. Ca 14 dager ut i året, ble vi fire. «Detta er ikke smart», sa den fornuftige Linn, som visste at dette fantes det ikke penger til. Mens den andre spontane og dumdristige delen av meg hoppa og jubla av glede over å få mere hjelp. Hanna hoppa med.


Heldigvis (hos meg) seirer fornuften så og si aldri. Med flere ansatte, steg også omsetningen (takk og gud lov). 2019 har rett og slett vært året hvor jeg har sluppet taket på veldig mye. Nå er vi 4 med hver våre roller, som fungerer i sine roller 100%. Slik blir det også mye mer tid til å lage nye bilder, og bedre samvittighet når man legger bort Mac’en på kveldstid. Hanna, Christin og Grete, skål til dere. Virkelig.

Fra Sydney til frokost med Kronprinsen

I mars ble det en rundtur i Australia. Med norskengelsken på innerlomma runda jeg og Hanna tre byer, besøkte flere forhandlere, deltok på en kunstmesse og hadde pop-up butikk. Ikke helt innafor komfortsonen, men samtidig så sinnsykt gøy. Vi gjør det glatt igjen.

På sensommeren tikket det inn en mail fra fylkeskommunen. Kronprins Haakon skulle holde frokostmøte med et knippe unge gründere fra Innlandet, og jeg var en av de inviterte. «Nå kommer bestemora til å tørne», var det første jeg tenkte. Og det skulle vise seg at Kronprinsen var en riktig så hyggelig kar, som var genuint interessert i gründerne sine erfaringer.

Det er ikke til å legge skjul på at å starte opp gründervirksomhet i Norge, og da kanskje spesielt steder som Elverum er som å gå i en konstant halvslak motbakke. Og da er det godt å se at de faktisk vil ta til seg tilbakemeldinger fra oss som driver midt opp i det.


10 millioner kroner

Med et gjennomsnitt på 600 solgte bilder i måneden, er det lov til å skryte litt. For det syns jeg man skal gjøre, når ting går bra. Hittil har vi solgt bilder for 10 millioner kroner. Det er nesten til å grine av. Det er en milepæl som gjør at jeg kan si at jeg er «flaut» stolt.


Det er mange valg jeg kunne ha tatt, som hadde gjort selve resultatet mye mer lønnsomt. Men da hadde vi ikke hatt liv i St Olavs Gate hos vår andre bedrift Skrå, heller ikke liv i Gamle Trysilveg i showrommet vårt. Vi har skapt 7 arbeidsplasser innen kreativ næring i en liten by som Elverum de siste to årene. Akkurat det, er en "kampsak" som er mye viktigere enn mye annet, og som hvert fall ikke er selvskrevent.

Nye høyder

Vi har på ingen måte tenkt til å roe ned nå. Vi har utviklet flere nye produkter basert på bildene mine, og flere er på vei. Vi har også mange flere ideer på lager og ikke minst planer om utvidelse, som jeg gleder meg til å dele med dere. Jeg kan nesten ikke vente med å se hva 2020 byr på. Hvordan kan 2020 toppe 2019? I don’t know. Men det sa jeg i 2018 også. Alt jeg vet er at vi har det vanvittig gøy på veien. Og det er det som er det aller, aller viktigste.


Takk til dere som velger å følge oss, som har hengt med fra start, og som har hoppet på etter hvert. Vi vil ønske dere en riktig god jul og et godt nytt år, og håper dere også følger med oss gjennom 2020!

412 views