Search
  • Linn Wold

2018 - En stor takk til deg!


Det er ikke få ganger at jeg har nevnt at vi burde lage et realityshow eller lage stand up om hvordan vi driver business. Det er et ustrukturert og (innimellom, men sjelden) strukturert kaos uten sidestykke og ikke minst learning by doing. Og det har det strengt tatt vært siden jeg solgte print fra stuegulvet med en baby i puppen, i 2016.

Det er lett å surre seg langt inn i drift, daglig ledelse, og ikke minst bekymring over pengestrøm. Angsten for at denne utrolige reisen vi driver på kan være slutt i morgen, tar meg på de mest ugunstige tidspunkt. Hva gjør jeg om ingen vil kjøpe bildene jeg lager lenger? Men.. Denne julen har jeg fått mange påminnelser om at det innimellom er lurt å ta ett skritt tilbake og se litt på avstand hva man faktisk har fått til. Og ikke minst skjønne at dette ikke er slutten, men bare begynnelsen. Her skal jeg gi janteloven en lang gang å si; jeg er faktisk jævli stolt! Og innerst inne, så vet jeg at vi fortsatt har verden for våre føtter. Og når jeg sier at jeg er stolt, så innebærer ikke det bare at jeg er stolt over egen innsats, men også de som er med og bygger opp dette sammen med meg: Hanna - the one and only, uten henne inget Linn Wold AS. En jobb jeg definitivt ikke kunne gjort alene. Hanna er markedssjef, sparringspartner, work wife, psykolog, potet og klovn. Men aller mest, en utrolig god venn! Min sambo - makan til tålmodighet. En kar som aldri stiller spørsmål til at jeg jobber lange dager eller prioriterer jobb etter at mini har lagt seg.. En som tar mammarollen og papparollen like bra, når jeg selv er litt ute av fokus. Skrå Printhus - de ansatte på Skrå som leverer plettfrie produkter gang på gang og løper mellom lokalene for å levere når vi vil ha ting på sekundet. Som aldri vet om de får en smørblid eller sprettsint Linn inn døra, avhengig av om business går bra eller ikke. Jungeltelegrafen - familie, venner, kjente, ukjente, kunder, kommende kunder og generelle støttespillere. Dere aner ikke hvor mye det betyr at nettopp dere bruker jungeltelegrafen for å få bildene våre opp og frem. Det er dette som gjør at vi faktisk har en jobb å gå til! Noen kaller det flaks, andre kaller det ferdigheter. Jeg tror på timing, skjebnen og at ting skjer for en grunn. Jeg har alltid trodd at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi ser med det blotte øyet, og at man må lære seg å følge de tegnene man får. I fare for å høre litt for alternativ ut, kan jeg si at jeg er overbevist om at jeg har en hjelpende hånd som drar meg i riktig retning, både når det butter som mest, og når usannsynlige mirakler eller sammentreff detter ned i fanget på oss.

2018 2018 har vært året hvor vi har hatt full fokus på å etablere vår egen velfungerende nettbutikk i Norge. Både ut mot kunder, og bak i kulissene. Fra å ha såpass mye plass til overs i lokalene våre at vi kunne leie ut det ene rommet til arrangementer, har dette nå blitt viet til nettbutikk. Vi har stiftet spennende bekjentskaper i mange land og samarbeidet med inspirerende personer, både kjente og ukjente. Bildene har vært godt synlig både i magasiner, i boligstylinger og på TV. Samtidig som vi også forsøker å bidra så godt vi kan i lokalmiljøet med arrangementer og kunnskap innenfor kunst og kultur. Kort oppsummert, et år med mange eventyr!

2019 2019 blir året hvor vi skal ha større fokus internasjonalt. Det kicker vi i gang med en 3 ukers rundreise i Australia, hvor vi blant annet skal delta på en stor kunstmesse i regi av Saatchi Art. Vi legger ikke skjul på at det blir noe av det største (og det mest kostbare) som har hendt oss så langt! Vi håper at vi også i løpet av året vil få på plass en nettbutikk som fungerer like optimalt for våre utenlandske kunder som norske. Vi har også som mål å bli mere strukturerte i planleggingen vår (ikke planlegge julekalender 1. desember for eksempel?). Vi håper også at vi får muligheten til å utvide staben i løpet av året! Med en 40% omsetningsøkning fra i fjor, går det definitivt riktige veien. I nyttårsgave ønsker vi oss en pengesekk som kan gjøre at vi kan realisere de målene vi har. Det jobbes med søknader til Innovasjon Norge og vi venter spent på svar fra Fylkeskommunen. Vi håper også at det trapper opp et lite mirakel på døra vår som sier at de vil være med oss å satse internasjonalt. Vi har som mål at 2019 skal bli året vi ser tilbake på og sier; det året der, DET var sykt. Og med det, vil vi takke for et nokså sykt 2018, og håper dere følger oss også i 2019 :)

Godt nyttår! Xx Linn og Hanna


662 views