Search
  • Linn Wold

Hvordan lage din helt unike bildevegg!


Kvier du deg for å slå spiker i veggen? Vet du ikke hvilke bilder du vil ha? Eller hvordan de skal henge? Da er du ikke alene. Kunsten å kombinere bilder og farger, få til en fin komposisjon, og å passe inn i et allerede personlig preget hjem, virker som en uoverkommelig oppgave for mange. Derfor ønsker vi å gi dere noen tips, som kanskje gjør terskelen litt lavere for å ta fatt på drømmeveggen!

1.

Har du et bilde eller to som du har falt litt ekstra for? Bruk det som utgangspunkt for resten av galleriveggen!

Her vil vi påstå at jo større størrelser jo bedre! Det er ofte folk kvier seg for å kjøpe store størrelser i frykt for at man ikke har plass. Og det er mange som kommer i ettertid og angrer på at de ikke kjøper større. For eksempel et bilde i 30x40cm kan se stort ut i hånda, men så fort du får det opp på vegg ser det som regel litt puslete ut. 50x70cm er den mest solgte størrelsen.

2.

Det finnes en app til å lage din egen bildevegg!

Last ned appen Iartview, ta et bilde av veggen du vil ha bilder på, lagre skjermbilder av bildene du ønsker og så last de opp for å mikse og matche din helt egen gallerivegg. Genialt!

3.

Bruk Instagram som inspirasjonskilde!

På vår hashtag #linnwold er våre følgere flinke til å legge ut bilder til inspirasjon for andre. Her kan du finne ideer på hvilke kunstprint som er i fin kombinasjon med hverandre og ikke minst hvordan de løser det med oppheng og interiør.

3.

Unngå hull i veggen, bruk 3M strips!

Det mest geniale verktøyet vi har kommet over for å gjøre det å henge opp bilder til en drøm, er borrelås strips fra 3M. Disse kan fåes på blant annet Clas Ohlson og Coop Obs. Fest på baksiden av rammen, og heng det enkelt på veggen. For litt tyngre rammer anbefales det å feste litt flere strips, men normalt holder det med fire. De lager heller ikke merker på veggen!

4.

En gallerivegg trenger ikke være symmetrisk og har ingen fasitsvar!

Det fine med en gallerivegg er at du selv kan bestemme hvordan den skal se ut, og sette ditt personlige preg. Personlig liker vi å kombinere både svarte, hvite og eikerammer. Steder som Ikea og Clas Ohlson har rimelige rammer. Vil du ikke ha gjenskinn? Ta ut glasset! Da kommer papiret til sin rett, og bildet får en fin matt utførelse.

5.

Kjøpt inn og klar for å henge opp?

Legg printene utover gulvet før du henger de opp for å måle opp avstand og dobbeltsjekke layout. Dette gjør det enklere for deg når du først skal ha de opp på veggen!

6.

20% på bildevegger!

Trenger du mer inspo for å sette igang? Sjekk våre favorittkombinasjoner! Her sparer du også 20% på kjøpet.


1,130 views