Search
  • Linn Wold

En arbeidsuke hos oss

Updated: Sep 25, 2019


Denne uka har vi vært så heldige og hatt besøk av 14 år gamle Andrea fra Hanstad barne- og ungdomsskole. Hun har hatt arbeidspraksis hos oss og fått litt innblikk i hva bedriften vår gjør. Andrea er forresten selv også en talentfull tegner, så litt av uka har gått til at hun har produsert en helt egen printkolleksjon som du kan se lenger ned i innlegget.

En arbeidsuke for oss er i utgangspunktet helt umulig å planlegge. Vi vet aldri hva uka bringer. Dette kommer helt an på mengden bestillinger av bilder og hva slags henvendelser vi får. Mye av tiden vår ellers tilbringes foran PC'en for å produsere markedsmateriell, markedsføring generelt, vedlikeholde nettbutikken, svare på mailer, holde showrommet i gang (som i og for seg er en full stilling i seg selv) og veldig mye annet administrativt som regnskap, bestilling av varer også videre. Den brutale realiteten er dog at det som regel aldri er tid til å lage nye bilder. Dette gjøres på kveldstid/natterstid med mindre det er annen jobb som må prioriteres.

En stor del av jobben vår er å pakke print ut til forhandlere, interiørstylister og privatkunder. Andrea fikk blant annet oppgaven med å prege plakatene våre med pregestempel, mens Linn signerte.

Her er Hanna og Andrea in action med å pakke ned plakater til en forhandler. Etiketter til de forskjellige motivene skal klistres på rør og plakatene skal rulles og pakkes ned. Denne delen av jobben gjøres hos Skrå, der bildene trykkes.

I løpet av ei uke blir posten flittig besøkt. Her er Andrea på vei med nettbutikkbestillinger.

Her ser dere en digital tegning tegnet av Andrea på vei ut av storformatprinteren. En av de beste kunstprinterne på markedet, med en perfekt fargekvalitet som kan printe i størrelser så stort som en meter i bredde og mange mange meter i lengde.

Her får Andrea innføring av Hanna i hvordan hun renskjærer trykkene.

Her er resultatene, er de ikke utrolig fine? :) Andrea lager spennende karakterer utifra eget hode. Det er vel ikke til å legge skjul på at vi heier på Andrea i årets UKM!

Det er viktig med markedsmateriell for å promotere seg selv som artist. Kunstnernavnet til Andrea er Lexie Midnight, forkortet til Lex M som du ser i logoen hennes. Her har vi utformet visittkort og etiketter til plakatrør hun kan ha de ferdige trykkene i.

Vi har også fått produsert opp gavepapir denne uken, og vi kan vel si at vi er temmelig fornøyde med resultatet. Bilder kommer snart! Vi gleder oss masse til å vise de frem. Disse rullene er ekstra brede og kan kjøpes i showrommet.

Bobby Brown har også fått vært med noen dager. Maskoten vår som møter kundene i døra med et vennlig grynt.

"Shadow" er også et bilde som Andrea har laget. Hvis du vil se flere av hennes tegninger kan du følge henne på @lex.m_draws på instagram.

Vi ønsker Andrea masse lykke til videre på kunstnerveien, hvor vi er sikre på at hun kommer til å gjøre braksuksess!

- Hanna og Linn


#Elverum #arbeidsuke

0 views